1 Petrus 5:8

Leave a comment Standard

Bijbelstudie met de 7 w’s

Wordt nuchter en waakzaam. Uw tegenpartij, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, zoekende wie hij zal verslinden. Wederstaat hem, vast in het geloof, wetende, dat aan uw broederschap in de wereld hetzelfde lijden wordt toegemeten. — 1 Petrus 5:8-9

Wie? Onze tegenpartij, de tegenstander, de duivel

Wat? Gaat rond als een brullende leeuw, op zoek wie hij hij zal verslinden.

Waar? Om ons heen, hij ligt op de loer, wachtend op een moment om ons aan te vallen

Waarom? Omdat hij gekomen is om te stelen en te slachten en te verdelgen (Joh.10:10)

Wanneer? Als wij zwak zijn of alleen, een leeuw valt een dier van de kudde aan wat verzwakt is en afgescheiden van de rest, daarom hebben we een gemeente nodig.

Waarvoor? Om ons uit te schakelen, zodat we niet meer actief in het koninkrijk van God werkzaam zullen zijn. Hij wil ons lamleggen, maar wij moeten hem wederstaan, vast in het geloof.

Waartoe? Dan zal hij van ons vlieden, zegt Jacobus 4:7. Want samen met God zijn wij meer dan overwinnaars. Wij hebben onze wapenrusting en ons geloof en het Woord van God om gewapend te zijn.

Nb. Dit is niet om je bang te maken, maar allert, het begint dan ook met wordt nuchter en waakzaam.

Gebed: dank U wel, Heer dat U altijd bij ons bent en ons wil bescherming door uw koepel van bescherming, uw vurige muur en en uw engelenwacht. Dank U, dat U, door de heilige Geest ons kracht gegeven heeft om de duivel te weerstaan, zijn aanvallen te erkennen en herkennen en te overwinnen door het bloed van het Lam, het woord van ons getuigenis en als we ons leven niet liefhebben tot in de dood. (Openb. 12:11)

Ook iedere dag de 7 W’s in je mailbox? Stuur me een berichtje met je emailadres erin en ik voeg je toe!

Arie en Margreet de Paauw

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.