Jeremia 29:13,14

Leave a comment Standard

Bijbelstudie met de 7 w’s

Dan zult gij Mij zoeken en vinden, wanneer gij naar Mij vraagt met uw ganse hart. Dan zal Ik Mij door u laten vinden, luidt het woord des HEREN, en in uw lot een keer brengen. — Jeremia 29:13-14

Wie? Het volk Israël in ballingschap in Babel, maar ook iedereen die nog geen relatie heeft met Jezus en dus in ballingschap is, gevangen door de duivel. Maar ook als je van het rechte pad bent afgeweken en zonde je leven beheerst

Wat? God vinden en een keer in je lot brengen

Waar? In de situatie waarin je je bevindt, misschien wel het gevolg van je zonden

Waarom? Omdat God een God van liefde is, die tot op het einde zijn genade blijft aanbieden aan iedereen

Wanneer? Wanneer je naar Hem vraagt met je hele hart, dus oprecht en je je afkeert van het kwade

Waarvoor? Omdat het plan van God voor ons is: vers 11 Want Ik weet, welke gedachten Ik over u koester, luidt het woord des HEREN, gedachten van vrede en niet van onheil, om u een hoopvolle toekomst te geven.

Waartoe? Omdat Hij niet wil dat er ook maar een mens verloren gaat, maar dat allen worden gered. Hij is een liefdevolle Vader, wacht niet langer, zoek Hem en vind Hem!

gebed: Heer ik belijd U mijn zonden, ik kies ervoor om ermee te breken, ik wil U volgen, ik accepteer het offer van de Here Jezus als betaling voor mijn zonden en aanvaard U als mijn Redder en Verlosser. dank U dat U al mijn zonden wegwast met het bloed van Jezus en ik Uw kind mag zijn. amen.

Ook iedere dag de 7 W’s in je mailbox? Stuur me een berichtje met je emailadres erin en ik voeg je toe!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.