Deut 6:7

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Want gij zijt een volk, dat de HERE, uw God, heilig is; ú heeft de HERE, uw God, uit alle volken op de aardbodem uitverkoren om zijn eigen volk te zijn. — Deuteronomium 7:6

Wie? Het volk Israël en wij, christenen uit de heidenen, op hen geënt

Wat? Zijn heilig, apart gezet door God

Waar? In deze wereld. De context is dat we anders zijn dan de wereld waarin God ons geplaatst heeft. We moeten ons daar niet mee vermengen, zoals Bileam dat zo succesvol probeerde, maar ons heiligen, afzonderen, zonder na te laten te zeggen waarom.

Waarom? Omdat God heilig is en ons heeft uitgekozen.

Wanneer? Al van voor de grondlegging der wereld.

Waarvoor? Om ons te gebruiken om de grote daden Gods te verkondigen

Waartoe? Zodat wij een zoutend zout en een lichtend licht kunnen zijn.

gebed : Vader, schenk mij ook vandaag en de komende week weer meer van Uw Geest, om mij in staat te stellen anders te zijn, omdat ik Jezus ken en als zodanig dat licht en zout te zijn in de wereld om mij heen. Opdat door mij mensen verlangend worden om Jezus te leren kennen. Amen

Ook iedere dag de 7 W’s in je mailbox? Stuur me een berichtje met je emailadres erin en ik voeg je toe!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.