2 cor. 8:9

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Gij kent immers de genade van onze Here Jezus [Christus], dat Hij om uwentwil arm is geworden, terwijl Hij rijk was, opdat gij door zijn armoede rijk zoudt worden. — 2 Korintiers 8:9

Wie? Wij, de gelovigen, het volk van God, gekocht door Jezus met Zijn bloed, aan het kruis van Golgotha

Wat? Kennen de genade van onze Here Jezus, die om ons arm geworden is, zodat wij rijk zijn. Dit hoef je niet te vergeestelijken, het gaat in het hele stukje echt over geld, de collecte voor Jeruzalem. Dit is ook geen welvaartsevangelie, dit is genade!

Waar? Toen Jezus stierf aan het kruis, arm en naakt, zelfs zijn kleren werden verdeeld, deed Hij dat om ons fysiek rijk te maken.

Waarom? Omdat Hij ook daarvoor gekomen is. Joh. 10:10, opdat wij leven hebben en overvloed, dus meer dan genoeg.

Wanneer? Wanneer wij ons dat toeeigenen, zoals je je redding toeeigent, in geloof.

Waarvoor? Om uit te kunnen delen, om het Koninkrijk te kunnen bouwen. (collecte Jeruzalem)

Waartoe? Zodat wij meer dan genoeg zullen hebben, zonder ervan afhankelijk te zijn en er niet aan vast zitten, dan wordt het onze afgod, maar om het te gebruiken in dienst van de Here, opdat Zijn Koninkrijk kome.

Gebed: Dank U wel, Here Jezus voor uw offer aan het kruis, dank U dat U arm werd, zodat wij rijk zouden zijn. ik bestraf iedere geest van armoede in Uw Naam, die over uw kinderen heerst en proclameer uw overvloed, in elk opzicht, opdat uw Koninkrijk zal worden uitgebreid. Amen

Ook iedere dag de 7 W’s in je mailbox? Stuur me een berichtje met je emailadres erin en ik voeg je toe!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.