Galaten 5:1

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Opdat wij waarlijk vrij zouden zijn, heeft Christus ons vrijgemaakt. Houdt dus stand en laat u niet weder een slavenjuk opleggen. — Galaten 5:1

Wie? Wij, die door Christus zijn vrijgemaakt

Wat? Moeten standhouden en ons niet weer een slavenjuk laten opleggen

Waar? in de kerk, de gemeente, waar het woord verkondigd wordt

Waarom? Omdat we vrijgemaakt, vrijgekocht zijn, door het bloed van de Here Jezus

Wanneer? Toen Hij stierf aan het kruis. We hoeven de wet niet te houden, in dit geval specifiek de besnijdenis, om gered te worden, dat is alleen maar door genade. Dat wil niet zeggen dat we dan maar in losbandigheid mogen leven, we doen wat God van ons vraagt uit dankbaarheid.

Waarvoor? Soms willen mensen druk op je leggen, dat je dit of dat moet doen om aan Gods normen te kunnen voldoen, maar het enige wat telt is geloof in Jezus.

Waartoe? We mogen vrij zijn van de druk om dingen te doen, omdat God anders ons zal straffen, we mogen leven uit genade, door geloof. Dan zal de heilige Geest ons duidelijk maken, wanneer wij daar voor open staan, wat we wel of niet kunnen doen. ( Ezechiel. 11:19,20)

Gebed: Wat geweldig, lieve Vader in de hemel, dat ik uit genade uw kind ben en het eeuwige leven ontvangen heb. Dat ik er niets aan heb toe te voegen, dan mijn eigen geloof en overgave in U. Leer mij, door Uw
Geest, steeds weer en meer te leven volgens Uw wil, omdat ik van U houd. Amen

Ook iedere dag de 7 W’s in je mailbox? Stuur me een berichtje met je emailadres erin en ik voeg je toe!~

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.