Lucas 16:10

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Wie in zeer weinig getrouw is, is ook in veel getrouw. En wie in zeer weinig onrechtvaardig is, is ook in veel onrechtvaardig. — Lucas 16:10

Wie? De Here Jezus spreekt hier tegen de discipelen, over hen en ons gaat het dus.

Wat? In alles moeten we dus te vertrouwen zijn, zelfs, of juist zeke, in de kleine dingen. De context gaat hier met name over geld. Ook in geldzaken, dus!

Waar? In de wereld, maar ook in de kerk, de gemeente. Als we belijden God lief te hebben met alles wat we hebben, horen daar ook onze financiële zaken bij.

Waarom? Omdat we geen 2 heren kunnen dienen, de Here God en de Mammon, de god van het geld (vers 13)

Wanneer? Wanneer we zeggen God te willen dienen, dan dus ook met ons geld. Hij belooft, dat wanneer we dat doen, Hij ons overvloedig zal zegenen (Mal. 3:19)

Waarvoor? Omdat God wil dat we in alles afhankelijk van Hem zijn, Hem in alles vertrouwen, dat is overgave.

Waartoe? Als we dan in deze dingen betrouwbaar blijken te zijn, kan God ons ook grotere dingen toevertrouwen, de zaken van het Koninkrijk.

Gebed: Dank U Heer, dat U wilt dat ik U in alles vertrouw en dat ik weet dat U voor ons zorgt. Leer ons ook in deze dingen afhankelijk te zijn van U en betrouwbaar voor de mensen om ons heen.

Ook iedere dag de Opfrissertje met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.