1 Kor. 15:10a

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Maar door de genade Gods ben ik, wat ik ben. — 1 Korintiers 15:10a

Wie? Paulus

Wat? Is wat hij is, zoals hij zelf zegt, de minste onder de apostelen

Waar? onder de andere 11. (NB. Mijns inziens was Paulus de vervanger van Judas)

Waarom? Omdat hij de gemeente vervolgd heeft. Hij vindt zich dus onwaardig om apostel te zijn, maar hij heeft het hardst van hen allemaal gewerkt.

Wanneer? In de eerste jaren na de uitstorting van de heilige Geest

Waarvoor? het siert Paulus, dat hij zo bescheiden is, wat hij wil doen is zijn punt benadrukken, dat de boodschap van de vergeving van zonden en de opstanding van Jezus, dezelfde is als die van de andere apostelen.

Waartoe? Om dwaalleraren de pas af te snijden. Zegt hij niet dat een ieder die een ander evangelie brengt vervloekt is? (Gal 1:8) daarom is het goed opmerkzaam te zijn wat er door mensen verkondigd wordt. Je hoeft niet alles klakkeloos aan te nemen, omdat de dominee of voorganger het zegt. We zijn zelf verantwoordelijk. Maar weten we wel precies wat we geloven?

Gebed: Heer leer ons een open hart te hebben voor Uw Woord en opmerkzaam te zijn om verkeerde stromingen die mij kunnen vergiftigen te bemerken. Ik geloof dat U de Schepper van hemel en aarde bent en dat Jezus Uw Zoon is, die stierf aan het kruis om mijn zonden te vergeven en dat Hij is opgestaan uit de dood en zal komen in heerlijkheid.

Ook iedere dag de Opfrissertje met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar ikwileen@Opfrisser.tk en je wordt toegevoegd.

Arie en Margreet de Paauw

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.