Psalm 56:9,10

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Mijn omzwerving hebt Gij te boek gesteld, doe mijn tranen in uw kruik; zijn zij niet in uw boek? Dan zullen mijn vijanden terugwijken ten dage dat ik roep; dit weet ik: dat God met mij is. — Psalmen 56:9-10

Wie? David, maar ook wij kunnen dit zeggen.

Wat? Dat we weten dat God met ons is.

Waar? In tijden van verlatenheid, verdriet, als vijanden om ons heen zijn. (Hij schreef dit toen de Filistijnen hem in Gat hadden gevangen)

Waarom? Omdat we weten dat Hij altijd bij ons is ook in onze zwartste nacht, Hij schrijft ze in Zijn boek, bewaart onze tranen in een fles.

Wanneer? Wanneer we bij Hem schuilen, bij Hem onze toevlucht zoeken, daar begint de Psalm ook mee: Wees mij genadig O God

Waarvoor? Wat er ook in ons leven gebeurt, God is er altijd bij, Hij wil en zal uitkomst geven, soms niet, of wel vaker niet, zoals wij dat hadden gepland, maar op Zijn tijd en wijze.

Overgave is daarom zo belangrijk, maar dat is iets anders dan berusting en gelatenheid. Overgave wil zeggen, ik ben beschikbaar, spreek want Uw knecht hoort.

Waartoe? We mogen met al onze pijn en verdriet bij Hem komen, Hij wil ons troosten en de pijn wegnemen, doordat Jezus stierf aan het kruis, kan dat ook, daar vond de grote omwisseling plaats. Leven vanuit de kruisdood en de overwinning uit het graf zet alles in een ander, hoopvol perspectief.

Gebed: Wat geweldig lieve Vader, dat U in alles bij ons bent, op hoogtepunten en dieptepunten en dat U er bij wilt zijn en de oplossing voorhanden heeft. Dank U, Here Jezus voor uw offer aan het kruis en uw overwinning over de dood, U zegeviert en met U kunnen wij meer dan overwinnaars zijn!

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar ikwileen@Opfrisser.tk en je wordt toegevoegd.

Arie en Margreet de Paauw

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.