Spreuken 3:31

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Wees niet jaloers op iemand die geweld gebruikt,
kies niet de weg die hij gaat, Spreuken 3:31 (NBV)

Wie? Wij, jij als je dit leest, het geldt eigenlijk voor iedereen.

Wat? Moeten niet jaloers zijn op iemand die geweld gebruikt, hetzij fysiek, hetzij verbaal. Deze weg, deze manier moeten we niet (willen) gebruiken.

Waar? Waar dan ook, in welke situatie ook.

Waarom? Geweld leidt tot geweld. De Here verafschuwt dat, Hij noemt het een dwaalspoor.

Wanneer? Wanneer er geweld tegen ons gebruikt wordt, de andere wang toekeren, zoals de Here Jezus ons geleerd heeft. Niet door kracht, noch door geweld, maar door mijn Geest. (Zach. 4:6)

Waarvoor? Omdat dan de spiraal van geweld doorbroken wordt. Het koninkrijk van God, breekst zich wel baan met geweld (Math. 11:12), maar dat is in de geestelijke wereld. In de zichtbare wereld stoppen wij geweld, door daar zelf niet voor te kiezen.

Waartoe? Geweld is nooit een oplossing, het leidt tot problemen. Met liefde en zachtmoedigheid en zelfbeheersing (vrucht van de Geest) komen we veel verder.

Gebed: Heer, leer mij ook vandaag om mezelf te beheersen in moeilijke situaties, om zo juist te laten zien dat ik anders ’s en, omdat ik Jezus ken, door Uw Geest, amen.

Ook iedere dag de Opfrissertje met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar ikwileen@Opfrisser.tk en je wordt toegevoegd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.