Rom. 7:14

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Zo bent ook u, broeders en zusters, dood voor de wet dankzij de dood van Christus en behoort u nu een ander toe: hem die uit de dood is opgewekt. Ons leven moet vrucht dragen voor God. (Rom. 7:4)

Wie? Wij, broeders en zusters in het geloof.

Wat? Zijn dood voor de wet, dankzij de dood van Christus. D.w.z. Wij hoeven te wet niet meer te houden om in de hemel te komen, maar doen dat uit genade, door geloof in de Here Jezus. Vrucht dragen voor God, is wel doen naar Zijn wil, uit dankbaarheid.

Waar? in ons leven, los van de knoet, los van de toorn.

Waarom? Omdat de Here Jezus ons vrijkocht door Zijn dood en opstanding en ons kocht en betaalde met Zijn dierbaar, reinigende, krachtende Bloed, er is kracht in het Bloed van het Lam.

Wanneer? Dit geldt alleen als we in Hem geloven, dat is ‘Our part of the deal’, overigens is geloven een werkwoord, dat moet je dus (gaan) doen.

Waarvoor? Om deel te hebben aan de genade van de Here Jezus. Het is beschikbaar voor iedereen, want Jezus stierf voor de zonde van de hele wereld, maar het geldt alleen voor hen die geloven.

Waartoe? Om niet alleen het eeuwige leven te krijgen, als je gaat sterven, maar ook nu al in die rijke genade. Te kunnen leven, behoud is meer dan alleen een ticket naar de hemel, het is ook genezing, bevrijding en overvloed. Ontvang het in geloof.

Gebed: Dank U Here Jezus voor Uw offer aan het kruis en voor Uw vergoten Bloed, dank U dat ik door genade en gered en behouden en deel mag hebben aan al de zegeningen, die U voor ons vrij zette aan het kruis van Golgotha en bij het geopende gra. Ik prijs Uw Naam, amen

Ook iedere dag de Opfrissertje met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar ikwileen@Opfrisser.tk en je wordt toegevoegd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.