Jes. 41:10

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Wees niet bang, want ik ben bij je, vrees niet, want ik ben je God. Ik zal je sterken, ik zal je helpen, je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand. — Jesaja 41:10

Wie? De Here God, de Heilige Israëls

Wat? Is onze God en die van Israël en van het nageslacht van Abraham (vers 8) Hij zal ons sterken, helpen en steunen met Zijn onoverwinnelijke rechterhand.

Waar? Waar we ons ook maar bevinden, in welke situatie dan ook.

Waarom? Omdat Hij trouw en rechtvaardig is en het beste met Zijn volk en kinderen voor heeft.

Wanneer? Wanneer we op Hem vertrouwen en het Hem laten doen, we ons niet laten voor de vijand en niet bang en bevreesd zijn. Angst is zonde en opent de deur naar ziekte.

Waarvoor? Wanneer wij op Hem vertrouwen, zal het goed komen, misschien anders dan wij zouden verwachten, maar altijd beter! Zijn rechterhand is onoverwinnelijk! Moeten dan wel afrekenen et zonde in ons leven. (Jes. 59:1,2) en nogmaals, angst is zonde, omdat Wees niet bang een gebod is!

Waartoe? Angst is een van de machtigste wapens van onze tegenstander. Hele volken zijn daardoor in zijn macht, ook kinderen van God. Bekeer je daarom van deze angst en verjaag deze geest van angst in de Naam van Jezus, dan zal hij wijken!

Gebed: Wat geweldig Heer, dat Uw onoverwinnelijke rechterhand op ons is en dat U in iedere situatie vandaag bij ons bent. Dank U dat wij niet bang hoeven te zijn en ik kies ervoor om mij te bekeren van iedere bangheid of lafheid, want U geeft ons een Geest van bezonnenheid, kracht en liefde (2 Tim. 1:7) daarom gebied ik iedere geest van angst mij te verlaten in de Naam van Jezus Christus van Nazaret, die in het vlees gekomen is, amen

Ook iedere dag de Opfrissertje met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar ikwileen@Opfrisser.tk en je wordt toegevoegd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.