Joh. 13:14,15

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Als ik, jullie Heer en jullie meester, je voeten gewassen heb, moet je ook elkaars voeten wassen. Ik heb een voorbeeld gegeven; wat ik voor jullie heb gedaan, moeten jullie ook doen. –Johannes 13:14-15

Wie? Wij, die discipelen van Jezus (willen) zijn.

Wat? Moeten elkaars voeten wassen, dat wil zeggen, niet te beroerd zijn om het vuile werk op te knappen en zelf de onderste weg te gaan, ten koste van onze eigen bediening of taak.

Waar? Primair in de gemeente, maar zeker ook daar buiten, in wereld.

Waarom? Omdat wij het voorbeeld van de Here Jezus moeten navolgen, ook dat hoort bij discipelschap.

Wanneer? Wanneer wij denken belangrijk te zijn, is dat juist een valstrik van de duivel, wij zijn niet belangrijk, noch onze bediening, het draait in alles maar om één: de Here Jezus!

Waarvoor? Jezelf weg leren cijferen is een daad van aanbidding en opoffering. De minste willen zijn is ook een van de regels van het Koninkrijk. Het leven blijft een leerschool.

Waartoe? Er zit nog een les in de voetwassing. Petrus wil helemaal grassen worden, maar alleen de voeten zijn nodig. Aan de voeten kleeft stof en stof is nu juist het voedsel van de slang (Gen. 3:14), daarom moeten wij dagelijks onze voeten wassen: onze zonden belijden en verborgen zonden wegdoen, anders kan de statan ons in de voeten bijten.

Gebed: Heer, leer mij toch steeds weer de minste te zijn. Ik bekeer mij van hoogmoed en trots en dat ik denk beter en belangrijker te zijn dan mijn mede broeder of zuster. Omdat ik ook hier in een discipel van Jezus wil zijn. Amen

Ook iedere dag de Opfrissertje met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar ikwileen@Opfrisser.tk en je wordt toegevoegd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.