Efeze 2:8,9

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Door zijn genade bent u nu immers gered, dankzij uw geloof. Maar dat dankt u niet aan uzelf; het is een geschenk van God en geen gevolg van uw daden, dus niemand kan zich erop laten voorstaan. — Efeziers 2:8-9

Wie? Wij, die door genade zijn gered, behouden..

Wat? Zijn gered, door Zijn genade, wat een gave van God is, door het geloof, wat wij doen. Geloof is niet de gave, genade is dat.

Waar? In onze zondige staat, toen wij nog zondaren waren en Jezus voor ons stierf

Waarom? De Here God geeft ons het geschenk, de redding en de genade. Wij moeten dat accepteren in geloof, dat is ons stukje wat we moeten doen.

Wanneer? Wanneer we ons vertrouwen volledig om Hem stellen en dus doen wat Hij van ons vraagt: geloven

Waarvoor? Dus toch een gevolg van onze daden, ondanks vers 9? Ja, de genade is van God, wij zullen dat in geloof moeten accepteren n en Hem aannemen. (Joh. 1:12) ga dus niet zitten wachten op geloof, maar ga het doen!

Waartoe? Het is 100 % Gods werk dat we zijn gered, maar het vraagt ook 100 % van ons om dat te aanvaarden en eruit te leven. Gods rekent anders dan wij 1+1+1 is bij Hsm ook 3 en 100 + 100 ook 100.
Maar dat we zijn gered is genade en daar mogen we zo dankbaar voor zijn!

Gebed: Ik dank U Heer voor Uw genade voor mij, dat ik zeker weet een kind van U te zijn, omdat Jezus voor mij stierf en ik U aangenomen heb, als mijn Redder en Verlosser. Dank U, Dank U, Dank U wel voor zoveel liefde voor mij!

Ook iedere dag de Opfrissertje met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.