Rom. 5:18

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s
Rom. 5:18 Zoals dus door één overtreding de schuld gekomen is over alle mensen tot verdoemenis, zo komt ook door één rechtvaardigheid de genade over alle mensen tot rechtvaardiging van het leven.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? Door Adam en de Here Jezus

Wat? Is er enerzijds schuld over alle mensen gekomen en anderzijds genade over alle mensen beschikbaar gekomen.

Waar? in de Hof van Eden en het kruis van Golgotha.

Waarom? Door de zondeval stortte Adam de hele mensheid en de schepping in het verderf, de verdoemenis, maar door Zijn offer aan het kruis verbrak de Here Jezus de vloek van de zonde en stelde Hij de genade beschikbaar, zodat er vrijspraak is van alle zonden voor hen die geloven en die in Hem Zijn. (Rom.8:1)

Wanneer? Door de val van Adam en de overwinning van Jezus op het kruis en bij het geopende graf.

Waarvoor? Dit is nu eenmaal Gods plan. Door voor de zonde te kiezen is het plan van God verstoord, maar door de dood en opstanding van Zijn Zoon, is er voor iedereen weer de mogelijkheid om met Vader God in het reine te kome, mits je gelooft!

Waartoe? Omdat God zoveel van ons houdt en we weer bij Hem kunnen komen in Zijn heerlijkheid. (Rom.3:23), daarom: spread THE news,er is leven voor een ieder die gelooft!

Gebed: Wat heeft U toch een geweldig plan bedacht, Vader, dat we door de genade, die de Here Jezus beschikbaar stelde aan het kruis, weer bij U kunnen komen en straks eeuwig bij U kunnen zijn. Wat een liefde, wat een genade!

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.