Spreuken 30:7,9

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Twee dingen vraag ik u, gun ze me zolang ik leef: Houd me ver van leugen en bedrog. Maak me niet arm, maar ook niet rijk, voed me slechts met wat ik nodig heb. Want als ik rijk zou zijn, zou ik u wellicht verloochenen, zou ik kunnen zeggen: Wie is de HEER? En als ik arm zou zijn, zou ik stelen en de naam van mijn God te schande maken. — Spreuken 30:7-9

Wie? Agur, de zoon van Jake

Wat? Vraagt 2 dingen van God: ver te blijven van leugen en bedrog en niet arm maar ook niet rijk te worden.

Waar? In zijn leven, zolang hij leeft

Waarom? Omdat hij bang is God te verloochenen als hij rijk is en te moeten stelen als hij arm is en daarmee God te schande te maken.

Wanneer? Als hij meer zou hebben dan hij nodig heeft, of minder om van te leven.

Waarvoor? Zijn verlangen is om oprecht en eerlijk God te dienen en Hem te eren. Alles wat daarboven gaat staat onze relatie met God in de weg en dat is het hem allemaal niet waard.

Waartoe? Je kunt jezelf afvragen: wat weerhoudt mij van een diepere relatie met God, wat staat grotere intimiteit met Hem in de weg? en is het dat waard, of willen we alles opgeven om een discipel van Hem te zijn?

Gebed: Heer, toon mij toch wat een diepere relatie met U in de weg staat en laat mij heel dicht bij U zijn, om U te dienen tot eer van Uw Naam en tot uitbreiding van Uw koninkrijk.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.