1Kor. 14:33

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

God is niet een God van wanorde maar van vrede. — 1 Korintiers 14:33

Wie? God

Wat? Is niet een God van wanorde, maar van vrede

Waar? In de gemeente, want daar gaat dit stukje over, met name over het gebruik van tongentaal en profetie.

Waarom? Om ook de mensen die eens komen kijken in de gemeente niet af te schrikken (vers 23), maar dat ze door correct gebruik van de geestesgaven juist tot geloof komen (vers 24)

Wanneer? Altijd als we samenkomen, dit hoofdstuk is in feite een beschrijving van hoe de eredienst er uit zou moeten zien. Wordt er in jouw gemeente geprofeteerd en in tongen gesproken?

Waarvoor? Omdat God de gaven van de Geest gegeven heeft tot opbouw van de gemeente (1 Cor.12:7)

Waartoe? God, de heilige Geest geeft de leden van de gemeente geestelijke gaven, om de uitbreiding van Zijn Koninkrijk te bewerksteligen, niet om er mee te pronken of tot eigen eer, daarom moeten we er wijs en ordelijk mee omgaan. Dat betekent ook, dat er dus ruimte moet zijn in de gemeente om de gaven van de Geest te oefenen en te beoefenen. Als er geen ruimte voor is, gaat dat dus net zo tegen Gods Woord in, als wanneer het er aan toe gaat in Corinthe.

Gebed: Dank U wel, Vader dat U Uw Geest gegeven hebt om ons toe te rusten met gaven om Uw Koninkrijk te bouwen. Ik bid dat er meer en meer ruimte zal komen om deze gaven te beoefenen en dat de gemeente zich zal uitstrekken naar meer van Uw Geest en er zal gaan uitzien zoals U het bedoeld heeft in Uw Woord.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.