Galaten 3:11

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Dat niemand door de wet voor God rechtvaardig wordt, is volkomen duidelijk, want er staat ook geschreven: ‘De rechtvaardige zal leven door geloof.’ — Galaten 3:11

Wie? Niemand

Wat? Wordt door het houden van de wet voor God rechtvaardig

Waar? In je dagelijks leven, daar waar je je nu bevindt, maar ook bij je sterven, als je voor de troon van God staat.

Waarom? Omdat niemand volledig de wet kan houden, dan de Here Jezus alleen, daarom kon Hij ook als enigeplaatsvervangend voor ons sterven, zodat wij weer rechtvaardig kunnen zijn.

Wanneer? Als we in Hem, want we leven door geloof. Geloven is een werkwoord, dus zullen wij dat moeten doen.

Waarvoor? Alleen door geloof krijg je deel aan datgene wat de Here Jezus aan het kruis bewerkte. Je mag dan ook zeggen: ik neem Uw aanbod van genade aan, in geloof en accepteer Uw kruisdood als een betaling voor mijn zonden.

Waartoe? Om zo weer toegang te krijgen tot de Vader, door onze zonden konden wij niet bij Hem komen, maar schoongewassen door Jezus’ bloed en in geloof mogen wij weer die relatie met Hem hebben.

Gebed: Ik wil U danken voor zoveel genade, dat ik in geloof mag weten gerechtvaardigd te zijn, niet omdat ik zo’n goeie jongen ben, maar omdat Jezus voor mij stierf en U al mijn zonden heeft vergeven en ik dat geloof. In Jezus Naam, amen

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.