Mat. 10:16

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Bedenk wel, ik zend jullie als schapen onder de wolven. Wees dus scherpzinnig als een slang, maar behoud de onschuld van een duif. — Matteus 10:16

Wie? De Here Jezus en de discipelen, dus uiteindelijk ook wij.

Wat? Zendt ons als schapen met de opdracht scherpzinnig, maar ook oprecht (HSV) te zijn.

Waar? Onder de wolven, hen die het koninkrijk van God willen tegenhouden, in eerste instantie mensen, maar meer de machten erachter (Ef.6:12)

Waarom? Om de boodschap van het koninkrijk te verkondigen, demonen uit te drijven en de zieken te genezen.(vers 7 en 8)

Wanneer? Toen, maar nu nog net zo goed, de boodschap heeft niet aan kracht ingeboed, sterker nog, na Pinksteren is die kracht in ons!

Waarvoor? Jezus gebruikt hier 2 tegengestelde dieren, de slang, die over het algemeen staat voor de boze en de duif, symbool van de heilige Geest. We moeten scherp zijn zoals een slang is die op zijn prooi afgaat, niet zomaar lomp erop af, maar met een strategie, geduldig afwachtend om toe te kunnen slaan, maar altijd in oprechtheid en vol van de Geest.

Waartoe? Doel blijft altijd weer: Mensen winnen die anders verloren zullen gaan. Ook vandaag zendt de Here Jezus ons, laten we gehoorzaam zijn aan de grote opdracht!

Gebed: Ook vandaag roept U ons en zendt U ons om te gaan in deze wereld, op de strategische plek waar U ons heeft geplaats, op school of op ons werk of in de buurt, maar ook in het gezin. Dank U wel dat U ons bekwaam maakt om de grote opdracht te vervullen door de heilige Geest door ons de vrucht en de gaven te geven die ook vandaag nog nodig zijn om mensen te winnen voor de Here Jezus, zodat zij niet verloren gaan. In Jezus Naam, Amen

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.