1Johannes 4:11

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. — 1 Johannes 4:11

Wie? Wij, broeders en zusters in de Here.

Wat? Moeten elkaar liefhebben zoals God ons heeft liefgehad.

Waar? Altijd en overal, in de gemeente, maar ook als christenen en kerken onderling.

Waarom? Als wij Zijn liefde kennen en hebben ervaren, dan leven wij ook daaruit. Het zou geen gebod moeten zijn, maar een vanzelfsprekendheid, zodat we aan de wereld kunnen laten zien, wat echte liefde is: jezelf opofferen voor de ander, want dat deed Jezus ook!

Wanneer? Als we samenkomen, maar ook als we dat niet doen. Hoe spreken we over de ander als die er niet bij is?

Waarvoor? Om aan hen die buiten zijn te laten zien, dat Gods liefde in ons hart is en hoe geweldig datis om dat te ervaren, iedere dag opnieuw.

Waartoe? Zodat de wereld ziet dat God, de Vader, Zijn Zoon gezonden heeft en wij uit Zijn liefde, door de heilige Geest, tot grote dingen in staat zijn.

Gebed: Dank U Vader, Zoon en heilige Geest voor Uw liefde voor mij. Dat U uw koninklijke leven opgaf om voor mij naar de aarde te komen en Uzelf te offeren voor mijn zonden. Dank U voor zoveel liefde. Dat ik die liefde zal uitstralen naar de mensen om mij heen, zodat zij hongerig worden naar die liefde en die gaan willen gaan proeven, tot eer van Uw Naam, Amen

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.