1 Cor. 13:10

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Wanneer het volmaakte komt zal wat beperkt is verdwijnen. — 1 Korintiers 13:10

Wie? Het volmaakte, dat is de Here Jezus

Wat? Wat beperkt is zal verdwijnen

Waar? In de nieuwe hemel en op de nieuwe aarde

Waarom? Daar hebben we de gaven van de Geest, zoals profeteren en spreken in tongen niet meer nodig, daar zullen we enkel nog aanbidden.

Wanneer? Bij de wederkomst van de Here Jezus en de komst van Zijn rijk.

Waarvoor? We zullen dan zo vol zijn van Hem, dat er geen profetie meer nodig is om te corrigeren, te vertroosten en te bemoedigen of tongentaal, omdat we dan allemaal in eenheid zullen zijn en dezelfde taal zullen spreken.

Waartoe? Om Hem en Hem alleen eeuwig te loven en te prijzen, zonder ophouden en ons te koesteren in het volmaakte: Zijn liefde voor ons.
Tot die tijd echter geeft Hij de gaven van de Geest nog steeds, zodat wij die kunnen gebruiken tot uitbreiding en opbouw van de gemeente, mogen we ons daar naar uitstrekken en ons erin bekwamen en groeien in de vrucht van de Geest.

Gebed: Dank U, hemelse Vader, voor de gaven van de heilige Geest, dat U door ons heen werkt tot uitbreiding en vestiging van Uw koninkrijk, ook al is ons profeteren en ons kennen beperkt, U wilt ons er bij helpen. Help ons Heer ons meer en meer uit te strekken naar de volheid van Uw Geest in ons leven, zodat mijn handen, Uw handen zijn, mijn voeten Uw voeten, ik met Uw ogen naar mensen in bewogenheid kan kijken en mijn woorden, Uw woorden zullen zijn, vol van kracht en liefde. Hier ben ik Heer, gebruik mij tot eer van Uw Naam, amen

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.