Hebr. 13:3

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Bekommer u om de gevangenen alsof u samen met hen gevangenzat, en om de mishandelden als om mensen die net zo’n lichaam hebben als u. — Hebreeen 13:3

Wie? Wij, die zich discipelen van de Here Jezus noemen.

Wat? Moeten ons bekommeren om de gevangenen en mishandelden.

Waar? Bij ons in de buurt, maar ook veraf. In ieder geval bij onze broeders en zusters, zie vers 1, die dit moeten dragen vanwege hun geloof.

Waarom? Broederliefde is zo belangrijk en als je samen met de ander meelijdt, maakt dat het lijden van die ander lichter.

Wanneer? Wanneer wij met hen mee lijden en voelen, ervaren we zelf hoe gezegend we zijn, dat wij het nog niet zo zwaar hebben. Tegelijkertijd houdt het ons scherp om jezelf af te vragen, hoe sterk is mijn geloof als ik dit zou meten meemaken.

Waarvoor? Iedere Christen heeft in feite in meer of mindere mate met vervolging te maken. Zoniet, dan kan je jezelf afvragen of men wel weet dat je christen bent. Het leger van God kent geen undercovers

Waartoe? In het lijden omwille van het geloof kunnen we groeien in ons geloof. Wat is het dan geweldig om te weten, dat er meerdere broeders en zusters zijn die in geloof, in gebed met je meestrijden.

Gebed: Ik bid, Vader voor allen die vervolgd worden of gevangen zitten omdat ze in U geloven. Ik bid dat U ze sterk en krachtig maakt, zodat ze zullen volharden. Ik bid dat ze Uw tegenwoordigheid zullen ervaren en de kracht van Uw Geest. Sterk en bemoedig hen. Maak ons gereed, Heer, om ons geloof te testen en te beproeven als ook wij moeten lijden om Uws Naams wil.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.