Markus 1:10,11

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Op het moment dat hij uit het water omhoogkwam, zag hij de hemel openscheuren en de Geest als een duif op zich neerdalen, en er klonk een stem uit de hemel: ‘Jij bent mijn geliefde Zoon, in jou vind ik vreugde.’ — Marcus 1:10-11

Wie? De Here Jezus Christus

Wat? Zag de hemel openscheuren en Gods Geest als een duif op zich nederdalen en hoorde een stem uit de hemel zeggen: Jij bent mijn geliefde Zoon, in jou vind ik vreugde (welbehagen)

Waar? In de Jordaan

Waarom? Matth 3:15 zo betaamde het alle gerechtigheid te vervullen. Het was dus onderdeel van het verlossingsplan. Als Hij het al onderging, hoeveel te meer zullen wij ons moeten laten dopen?

Wanneer? Voordat Hij aan Zijn bediening begon, moest Hij eert in water en in de heilige Geest gedoopt worden.

Waarvoor? Omdat beide dopen essentieel zijn in het leven van een Christen.

Waartoe? Zonder de doop in water, ben je feitenlijk nog op het terrein van Farao, de duivel, zonder de doop in de heilige Geest mis je de kracht, de dynamiet om een effectieve getuige van Jezus te zijn.

Gebed: Ik dank U, Here Jezus dat U het voorbeeld gaf. Eerst gedoopt in water, dan in de heilige Geest en dat ook dat voor ons allemaal beschikbaar is, als we daarvoor kiezen. geef mij meer van Uw kracht, heilige Geest, om te getuigen van de Here Jezus, tot eer van God, de Vader. En dat U ook vreugde in mij zult hebben. Amen.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.