Jeremia 15:16

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s
Telkens als ik uw woorden hoorde, nam ik ze als voedsel tot mij. Uw woorden gaven mij een diepe vreugde, want ik behoor u toe, o HEER, God van de hemelse machten. — Jeremia 15:16

Wie? De profeet Jeremia.

Wat? At het Woord van God, wat hem diepe vreugde gaf.

Waar? In Israël, ten tijde net voor de ballingschap.

Waarom? Omdat hij de HEER van de hemelse legeer achten, JHWH Zebaoth, toebehoort. Daarom is Zijn Woord kostbaar en als voedsel voor Hem. In het Woord is leven en Jezus zegt: Ik ben het Brood des Levens. Het gaf Hem vreugde, ook al was het Woord wat Hij moest brengen hart en werd hij erom vervolgd.

Wanneer? Als Hij die harde boodschap van het oordeel van God moest brengen| bekeert U of anders het oordeel. God’s geduld was opgeraakt. Kan dat dan? Blijkbaar wel (de eerste verzen van dit hoofdstuk)

Waarvoor? Ondanks dat bracht het kerke ia vreugde, als zou je dat niet zo zeggen (vers10)

Waartoe? Ook wij moeten met Gods Woord aan de slag, als wij zeggen dat we bij Hem horen, dan hebben wij Zijn Woord lief, dan is het als voedsel voor onze ziel. Daarom is het zo belangrijk om het Woord te kennen en eruit te leven. Ik hoop dat deze opfrissertjes er toe bijdragen?

Gebed: Dank U, HEEr van de hemelse legers, dat U Uw Woord gegeven hebt en dat het betrouwbaar is, dat het waar is en de Waarheid is. Dat we in Uw Woord de Here Jezus mogen tegenkomen en kracht en vreugde vinden, iedere dag weer opnieuw. Openbaar Uzelf in Uw Woord en leer het ons meer en meer te verstaan door de heilige Geest. In Jezus Naam, amen.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.