Joh. 15:9

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad. Blijf in mijn liefde. — Johannes 15:9

Wie? Jezus, de Zoon van God

Wat? Heeft ons liefgehad, zoals de Vader Hem liefheeft. Zo moeten wij ook in Zijn liefde blijven.

Waar? Overal

Waarom? Omdat we, door elkaar lief te hebben, liefde zullen uitstralen en liefde is wat de wereld nodig heeft, waar zij naar op zoek is, en die wij hen, door zelf in de liefde te blijven kunnen toedelen.

Wanneer? Wanneer we in Zijn liefde blijven, dicht bij Hem, aangesloten op de bron. Hoe meer liefde wij zullen geven, des te meer we zullen ontvangen.

Waarvoor? Zodat de wereld weet, dat Jezus de Zoon van God is. Liefde is overigens niet dat we alles meer met de mantel der liefde bedekken, maar houden van betekent juist dat we elkaar aanvuren, bemoedigen en vermanen, waar nodig. Liefhebben is een werkwoord.

Waartoe? Om elkaar aan te sporen en de wereld te laten zien dat we echt zijn. Breek daarom met huichelachtigheid en heb waarachtig lief. Laat de liefde van God uit je stralen en als je het niet hebt, vraag erom! Hij zal het je geven.

Gebed: Dank U Here Jezus, dat U zoveel van mij hield, dat U voor mij aan het kruis ging om te betalen voor mijn zonden. Leer mij en geef mij zoveel liefde en bewogenheid, dat ik Uw liefde uit mag stralen en de mensen U in mij gaan herkennen, tot eer van Uw Naam. Amen.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op http://www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.