Klaagliederen 3:57,58

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Altijd als ik roep, bent u nabij; u zegt mij: ‘Wees niet bang.’ U, Heer, neemt het voor mij op, u redt mijn leven. — Klaagliederen 3:57-58

Wie? De Heer, Adonai, de meester

Wat? Is dichtbij en zegt: Wees niet bang, Hij neemt het voor ons op, Hij redt ons leven.

Waar? In tijden van moeiten en druk, als wij het niet meer zien zitten.

Waarom? Omdat Hij een liefhebbende Vader is, die zich het lot van Zijn kinderen aantrekt (Psalm 103:13)

Wanneer? Als wij aanroepen, dus niet zachtjes. Zijn wij het roepen naar God verleert, vinden we dat níet meer eerbiedig? Toch zegt de tekst hier als wij roepen en dat is volgens mij met stemverheffing. Zie ook Jeremia 33:3

Waarvoor? God wil gebeden zijn, Hij wil ons helpen, maar dan moeten we er zelf wel van doordrongen zijn, dat we Hem echt nodig hebben. Of zoals ik laatst ergens las: als we Jezus willen volgen moeten we Hem wel voor laten gaan.

Waartoe? In ons leven probeert de boze onze zegeningen te roven, zeker als we daar niet op bedacht zijn, kan hij daar aardig in slagen. De Here is er altijd bij en staat klaar om ons te helpen. Roep Hem daarom aan, roep Hem erbij en erken je machteloosheid. Hij redt ons leven, omdat Jezus Zijn keven gaf, Halleluja.

Gebed: Altijd weer, Here, bent U erbij, gaat U met ons mee. U staat klaar om ons te helpen als wij U daarom vragen of erbij roepen. u laat ons soms maar een beetje aantobben als we het op eigen houtje willen doen. Maar U bent paraat om te hulp te komen als wij U aanroepen. Dank U voor Uw trouw!

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op http://www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.