Kolossen en 3:13

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Verdraag elkaar en vergeef elkaar als iemand een ander iets te verwijten heeft; zoals de Heer u vergeven heeft, moet u elkaar vergeven. — Kolossenzen 3:13

Wie? Wij, discipelen, volgelingen van de Here Jezus.

Wat? Moeten erkaar verdragen en vergeven

Waar? In de gemeente, in de wereld, overal

Waarom? Omdat de Heer ook ons vergeven heeft, wij willen Hem toch volgen?

Wanneer? Altijd! Je hoeft dus niet te wachten tot iemand je om vergeving vraagt, vergeving is een keuze van je wil. Ook al zegt je emotie misschien nee en is de pijn nog voelbaar, begin, in gehoorzaamheid, te vergeven met je verstand. De Here God zal je erbij helpen.

Waarvoor? Niet vergeven opent deuren voor allerlei ziekten en narigheden. De boze gebruikt dit om ons te knechten en van het plan dat God met ons leven heeft af te houden. Vergeving sluit die deuren, waardoor genezing kan beginnen.

Waartoe? Om in de vrijheid te kunnen leven. Iemand niet vergeven maakt je tot slaaf van die persoon. Telkens als je aan die gelegenheid of die persoon denkt, voel je de pijn des te heviger. Vergeven verbreekt die negatieve band. Wil je vrij zijn? Vergeef, met Gods hulp kan je het!

Gebed: Ik dank U zo, Vader, dat U mij mijn zonden vergeeft en dat ik U daarin, met Uw kracht kan volgen. Help mij hen te vergeven die mij iets hebben aangedaan en daardoor in de vrijheid te komen. Ik kies ervoor om hen te vergeven in Jezus Naam. amen

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op http://www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.