2 Cor. 10:3

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

We leven wel in deze wereld, maar vechten niet met de wapens van deze wereld. — 2 Korintiers 10:3

Wie? Wij, iedereen die zich christen noemt

Wat? Vechten niet met de wapens van deze wereld.

Waar? In deze wereld, zowel de zichtbare als de geestelijke

Waarom? Omdat de wapens waarmee wij vechten (zie Efeze 6:10-20 ) geestelijk zijn en krachtig door God (vers 4 ) om bolwerken te slechten.

Wanneer? Iedere keer als wij de geestelijke strijd aangaan, in ons eigen leven, of wanneer wij gaan evangeliseren of wanneer we tegen problemen aanlopen in de gemeente.

Waarvoor? Omdat onze strijd geestelijk is en niet tegen vlees en bloed. Bolwerken kunnen in ons eigen denken zitten, alles wat ons van de kennis van God afhoudt.

Waartoe? We moeten dat afbreken, met krachtig, vurig gebed, in de autoriteit van Christus, want het is onze taak om de veelkleurige wijsheid van God te laten zien in de hemelse gewesten.(Efeze 3:10 )

Gebed: Vader, ik bid om te kunnen zien met geestelijke ogen, waar er problemen zitten, bij mijzelf, of bij anderen die een doorbraak in de weg staan. Ik slecht ieder bolwerk, iedere hoogte opgeworpen tegen de kennis van God in Jezus Naam. Kom met Vuur, Vader, ook vandaag.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op http://www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.