Jesaja 57:15

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s
Dit zegt hij die hoog is en verheven,
die troont in eeuwigheid – heilig is zijn naam: In hoogheid en heiligheid zal ik tronen met hen die verslagen en onaanzienlijk zijn, opdat de onaanzienlijke geest herleeft,opdat het verslagen hart tot leven komt. Jesaja 57:15 (HSV)

Wie? Hij die hoog is en verheven en troont in eeuwigheid. De God van Israël.

Wat? Hij troont , d.w.z. Hij is Koning, de Koning der Koningen en de Heer der Heren.

Waar? In hoogheid en heiligheid en met hen die verslagen en onaanzienlijk zijn.

Waarom? Hij troon in de hoge omdat Hij heilig is, tegelijkertijd ook bij hen die verslagen en onaanzienlijk zijn. Positie en bediening zijn niet belangrijk voor God, ook niet of je wel bekwaam bent, wel of je het niet van jezelf verwacht, maar alleen van Hem. Nederigheid en ootmoed, dus.

Wanneer? Wanneer wij onszelf voor Hem verootmoedigen en zeggen dat we het niet in eigen kracht kunnen, dan komt Hij bij ons wonen, in ons door Zijn heilige Geest

Waarvoor? Om ons bekwaam te maken en door ons heen grote dingen te doen, ons te herstellen en te genezen, zodat onze geest herleeft en het verslagen hart tot leven komt.

Waartoe? Omdat herstel in het pakket zit, wat Jezus voor ons vrijzette op Golgotha, compleet herstel van ziel, geest èn lichaam. Durf je ook dat facet van je leven aan Hem over te geven?

Gebed: Ik dank U Heer, dat U wilt wonen bij wat de wereld uitkotst, bij hen die geen aanzien of positie hebben, maar juist bij ons, als we beseffen dat we het niet zonder U kunnen. Ik wil meer en meer ruimte maken voor U zodat U nog meer in mij bent en ik Uw Vaderhart kan horen kloppen. Dank U voor uw herstel en genezing, dank U voor Uw omwisseling aan het kruis, Here Jezus, voor Uw overwinning!

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op http://www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.