Lucas 2:11

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Vandaag is in de stad van David jullie redder geboren. Hij is de messias, de Heer. — Lucas 2:11

Wie?
De Zaligmaker, de Redder, de Messias.

Wat? Is geboren, zoals ieder mens geboren is, via de natuurlijke manier, omdat Hij ons in alles gelijk geworden is, (Fil. 2:7 )uitgezonderd de zonde. Daarom was het wel de maagdelijke geboorte, zodat Hij niet met de zonde werd besmet.

Waar? In de stad van David, Bethlehem. In deze stad, die betekende Broodhuis, werd het Levende Brood geboren.

Waarom? Omdat Hij de Redder van de wereld is en omdat de profetie uit Micha vervuld moest worden. (Micha 5:1)

Wanneer? Volgens onze jaartelling 2011 jaar geleden, maar we schijnen er een jaar of 4 naast te zitten.

Waarvoor? Om ons in alles gelijk te zijn, buitenechtelijk verwekt, geen plaats in de stad, dus geboren in de stal, daar begon Zijn lijden al.

Waartoe?
Omdat Hij zoveel van ons houdt. In de kribbe zien we het bewijs van Gods liefde. Want zo lief had God de wereld dat Hij Zijn Zoon gegeven heeft, opdat wanneer wij in Hem geloven niet verloren gaan maar eeuwig leven hebben. dat is kerst, maar zonder Golgotha is Kerst nutteloos, want het kindje in de kribbe, is ook de Man aan het kruis èn de Overwinnaar bij het open graf van Arimathea.

Gebed: Dank U, Here Jezus, dat U Uw heerlijk en glorie aflegde om ons in alles gelijk te worden, zodat U voor ons de straf kon dragen en wij eeuwig bij U kunnen zijn. Mijn gebed is, dat vandaag niet alleen het kindje in de kribbe aanbeden wordt, maar ook de Man van smarten en de Overwinnaar. Amen.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op http://www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.