Romeinen 14:7,8

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Niemand van ons leeft voor zichzelf, en niemand van ons sterft voor zichzelf. Zolang wij leven, leven we voor de Heer; en wanneer wij sterven, sterven we voor de Heer. Dus of we nu leven of sterven, we zijn altijd van de Heer. — Romeinen 14:7-8

Wie?
Niemand van ons, zegt Paulus, dus het gaat over christenen. u, jij en ik, dus.

Wat? Leeft en sterft voor zichzelf, m.a.w. We hebben met elkaar te maken.

Waar? In de gemeente en als christenen onderling. In deze pericoop gaat het over het wel of niet eten van offervlees.

Waarom? We moeten gewoon leren om met elkaar rekening te houden en elkaar ook geen regeltjes op te leggen van dit mag je niet en dat mag je wel. We kunnen zwakkere broeders en zusters daarmee van het geloof afhouden en dàt is pas erg!

Wanneer? Als je kijkt wat we elkaar soms proberen op te leggen van wat wel en niet mag, het wel of niet houden van de zondag of de shabbat, enz. We zien soms zelf door de bomen het bos niet meer.

Waarvoor? Laten we gewoon proberen elkaar lief te hebben en van daaruit te handelen. Dus niet in discussie gaan, er geen ruzie over maken, laat staan de gemeente scheuren, zie de Opfrisser van gisteren.

Waartoe?
Omdat we een opdracht hebben: de wereld winnen voor Jezus en door met elkaar over vaak kleinigheden te kissebissen, verliezen we onze opdracht uit het oog. Wat is je maatstaf? Vers 23 zegt: al wat niet uit geloof is, is zonde. Dan hebben we nog heel wat te belijden!

Gebed: Heer, ik wil leven uit geloof, wandelen door geloof, aanschouwen door geloof. Help mij toch om te zien waar het opaan komt, wat wel of niet belangrijk is, zodat ik voor niemand een struikelblok ben, waardoor die van geloof zou afvallen.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op http://www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.