Galaten 5:6

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

In Christus Jezus is het volkomen onbelangrijk of men wel of niet besneden is. Belangrijk is dat men gelooft en de liefde kent, die het geloof zijn kracht verleent. — Galaten 5:6

Wie?
Gelovigen, eerst die in Galatië, maar het geldt ook voor ons.
Wat? hoeven zich niet te laten besnijden, dat is te leven naar de wet, om gerechtigheid te krijgen.
Waar? in deze wereld.
Waarom? Omdat de gerechtigheid alleen te krijgen is door het geloof. Overigens is dat nog geen vrijbrief voor losbandigheid.
Wanneer? Dat geloof komt tot uiting in de liefde die we voor elkaar hebben, die het geloof zijn kracht verleent. (1Cor.13)
Waarvoor? Omdat de liefde de wet vervult. (Rom.. 13:8)
Waartoe?
In geen enkel ander geloof of religie speelt de liefde zo’n belangrijke rol. Allereerst de liefde van God voor ons, daarom gaf Hij Zijn Zoon maar ook de liefde van ons voor God, waaruit dan weer de onderlinge liefde uit voortspruit. Het houden van regeltjes om jezelf te rechtvaardigen is religie, maar liefdevol geloof is relatie en daar gaat het om!
Gebed: Heer, dank U voor Uw liefde voor mij. Ik bid dat ik vandaag Uw liefde zal uitstralen aan de mensen om mij heen, zodat zij Uw warmte en liefde zullen voelen.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op http://www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.