Marc.10:14

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Laat de kinderen bij me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. — Marcus 10:14

Wie?
De kinderen
Wat? Mogen bij de Here Jezus komen, zelfs niet worden tegengehouden!
Waar? Bij de Here Jezus, in Zijn armen, in Zijn geborgenheid.
Waarom? Omdat ze vaak zo onbevangen zijn, zo vol vertrouwen, zich onvoorwaardelijk overgeven, zonder berekening of redenering.
Wanneer? Altijd, de deur staat altijd open, Zijn armen zijn wijd uitgespreid.
Waarvoor? Zodat Hij ze kan aanraken(vers13), want iemand die door Jezus is aangeraakt, is nooit dezelfde meer.
Waartoe?
De Bijbel zegt ook al dat we het onze kinderen moeten inprenten, dus van jongsaf aan hen vertellen wie Jezus is en hen bij Hem brengen. Ze zijn niet te jong om het niet te snappen. Sterker nog, wij moeten weer zo worden als een kind, vol vertrouwen op onze hemelse Vader, anders missen we het koninkrijk!
Gebed: Dank U Vader, dat u niet kijkt naar intellect, naar het al of niet begrijpen van de dingen, maar dat juist de minst invloedrijkste, een kind, voor U van grote waarde is en dat U van ons verlangt om zo te worden zoals zij. Help ons daarbij, Heer, want ons wantrouwen en ervaringen uit het verleden staan dat zo vaak in de weg, door Uw Geest, in Jezus Naam.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op http://www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.