Rom 5:15

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Moge God, die ons doet volharden en ons troost geeft, u de eensgezindheid geven die Christus Jezus van ons vraagt. — Romeinen 15:5

Wie?
De God, die ons doet volharden en ons troost geeft.
Wat? Geve ons de eensgezindheid die Christus van ons vraagt.
Waar? In de gemeente, het gaat in dit stukje over verschillen.
Waarom? Eensgezindheid is een bede van Christus: Opdat zij een zijn zoals wij ( Joh.17) en een wapen in de geestelijke strijd.
Wanneer? Wanneer wij uit willen reiken naar de wereld, op wat voor manier dan ook, is het zo belangrijk dat we elkaar vinden aan de voet van het kruis.
Waarvoor? Zodat de wereld ziet dat we broers en zussen zijn, wel is waar met wat verschilletjes, maar in de diepste zin één in Christus.
Waartoe?
de Here Jezus zei, dat een koninkrijk dat tegen zichzelf verdeeld is geen stand kan houden. De duivel heeft daar goed naar geluisterd en gebruikt onze verdeeldheid om ons zwak te maken. Laten we de eenheid zoeken en onze verdeeldheid belijden.
Gebed: Here Jezus, Uw gebed was, dat we één zouden zijn, zoals U en de Vader één zijn. Wij belijden onze verdeeldheid van de afgelopen eeuwen en zoeken de eenheid met een ieder die Uw Naam belijdt als de enige weg, de waarheid en het leven.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op http://www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.