1 Joh. 5:1

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Ieder die gelooft dat Jezus de christus is, is uit God geboren, en ieder die de Vader liefheeft, heeft ook lief wie uit hem geboren zijn.1 Johannes 5:1

Wie? Iedereen die gelooft dat Jezus de Christus is, de gezalfde, de Messias.

Wat? Is uit God geboren, heeft de Vader lief en ook alle anderen die uit God geboren zijn, onze broeders en zusters.

Waar? In de gemeente waar God ons gesteld heeft, maar ook plaatselijk en landelijk, wereldwijd, allen die geloven dat Jezus de Zoon van God is, zijn onze broeders en zusters.

Waarom? In de liefde zijn alle geboden inbegrepen, de liefde is het beginpartje van de Vrucht van de Geest. Liefde hoort de gemeente van God te kenmerken. Het hele gedeelte waar deze tekst uit komt spreekt daarover.

Wanneer? Wanneer wij geloven in Jezus, dan komt die liefde door de Geest vanzelf.

Waarvoor? Omdat waneer wij liefhebben, dat het de volmaakte vorm van discipelschap is, dan pas volgen we Jezus na, Zijn drijfveer was de liefde voor zondaren.

Waartoe? In de liefde zoeken wij ook de eenheid, cijferen wij onszelf weg, zoeken wij het goede voor de ander en zijn we niet meer op onszelf gericht. Dat is de gezindheid van de Here Jezus, die Hij ook zo graag in ons ziet. Vaak is dat gewoon een keuze, onze eigen gevoelens opzij zetten ten behoeve van de ander. Wat fijn dat God Zijn Geest gegeven heeft, om ons daarbij te helpen, zonder Hem gaat het anders niet lukken!

Gebed: Dank U Heer, voor Uw Heilige Geest, dat die de liefde tot U en onze broeders en zusters, maar ook voor allen die U nog niet kennen, in ons geeft. Help ons ook vandaag om vanuit die liefde te leven en te handelen, opdat we ook echt discipelen van Jezus zullen zijn, amen

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Arie de Paauw

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.