Fil. 2:13

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Want het is God die zowel het willen als het handelen bij u teweegbrengt, omdat het hem behaagt.Filippenzen 2:13

Wie? De Here God, de Vader van onze Here Jezus Christus.

Wat? Brengt zowel het willen als het handelen teweeg.

Waar? In ons.

Waarom? Omdat het Hem behaagt, Hij schept daar plezier in.

Wanneer? Wanneer wij onze redding, behoud, of eigenlijk meer, de effecten daarvan uitwerken (vers 12) Onze redding komt van God, maar behoud wil meer zeggen dan redding alleen, het is ook genezing van ziekte en pijn, bevrijding van gebondenheden en alles wat de Here Jezus voor ons aan het kruis heeft vrijgezet.

Waarvoor? Deze tekst is vaak misbruikt om maar lijdzaam af te wachten of God het willen in ons zou teweegbrengen en dan zouden we wel gaan handelen, maar de context is juist: actie.

Waartoe? Wij kunnen zelf de blokkades in ons leven, met behulp van de heilige Geest, lokaliseren en opruimen, dan kunnen we de zegeningen gaan ontvangen.

Gebed: Heer, laat U mij zien waar mijn wil, Uw wil in de weg staat, waar blokkades zitten met een nog diepere relatie met U, zodat ik ze op kan ruimen en kan groeien en Uw zegeningen meer en meer kan gaan zien en ontvangen. In Jezus Naam.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Arie de Paauw

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.