Romeinen 16:1

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Voor dit evangelie schaam ik mij niet, want het is Gods reddende kracht voor allen die geloven, voor Joden in de eerste plaats, maar ook voor andere volken.Romeinen 1:16

Wie? Paulus, maar ik ook en jij?

Wat? Schamen ons niet voor het evangelie.

Waar? In de wereld, op school, op ons werk, waar dan ook.

Waarom? Omdat het Gods reddende kracht is, en weer zeg ik het: behoud betekent meer dan redding alleen. Het is Gods kracht om los te komen van de zonde èn de gevolgen daarvan, zoals ziekte, gebondenheid, depressie, etc.

Wanneer? Het treedt alleen in werking als je gelooft, dat is de sleutel. En geloven is een werkwoord, dat moet je dus (gaan) doen.

Waarvoor? Om al Gods beloften te kunnen ontvangen, is in de Here Jezus geloven de manier om het te ontvangen. Wil je Zijn kracht ervaren? Geloof in Hem!

Waartoe? Daarom hoeven wij ons er ook niet voor te schamen, die kracht ìs er, in ruime mate beschikbaar. En wanneer wij voor ons geloof uitkomen, getuigen van Gods liefde in ons en de veranderende kracht in ons leven laten zien, zal dat ook anderen aanraken en reden tot jaloersheid zijn.

Gebed: Dank U, Here Jezus, voor de levensveranderende kracht van Uw evangelie. Dank U dat U mijn leven veranderde en daar nog steeds mee bezig bent. Help mij door Uw Geest vandaag dat aan hen die om mij heen staan te laten zien. Ik kies ervoor om mij niet voor dit evangelie te schamen, wat het ook kost. In Jezus Naam.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Arie de Paauw

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.