20 January, 2012 05:33

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Leer een kind van jongs af aan de juiste weg, en het zal er niet van afwijken wanneer het oud geworden is.Spreuken 22:6

Wie? Een kind

Wat? Van jongs af de juiste weg leren, dat is voorleven hoe het is om een relatie met God te hebben.

Waar? in je huis, hun thuis, een nest van rust en warmte, veilig en geborgen, leer ze de Bijbel te bestuderen en voor alles te bidden, neem ze mee naar de kerk of samenkomst.

Waarom? Jong geleerd is oud gedaan

Wanneer? Van jongs af aan, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen, hoe later hoe moeilijker.

Waarvoor? Wanneer een kind ziet hoe gaaf het is een relatie te hebben met de levende God en daar zelf mee opgroeit, wordt het zaad geplant voor zijn verdere leven. Ook al wijken ze af, er komt een moment dat de woorden uit hun jeugd vruchten gaan afwerpen.

Waartoe? Ons gezin, de kinderen die God ons geeft zijn de eersten die wij mogen discipelen. Wel in volledig vertrouwen op God. hand. 16:31

Gebed: Dank U Heer voor de kinderen die U ons geschonken heeft, help ons om bij de geloofsopvoeding op U te vertrouwen, maar ook dat we ze niet regeltjes bijbrengen en wettisch maken, maar juist de wet van de liefde te leren. Bescherm hen voor het gevaar van de wereld.

NB. Als je (nog) geen kinderen hebt, of niet hebt kunnen krijgen, denk dan aan al je geestelijke kinderen, mensen die jij hebt mogen begeleiden op hun weg naar God.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Arie de Paauw

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.