Nooit zorgen maken

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren.Filippenzen 4:6-7

Wie? De gemeente in Filippi, maar ook wij, die in Jezus geloven.

Wat? Moeten dus over niets, in geen ding bezorgd zijn, maar de Here God om alles vragen wat we nodig hebben.

Waar? In ons gebedsleven met Hem, gebed is de manier om dingen van God te kunnen ontvangen.

Waarom? Omdat Hij dat zo bepaald heeft. Wij hoeven God niet van informatie te voorzien, alsof Hij dat niet zou weten, toch wil Hij gebeden zijn. Of zoals de NBG het zegt met bidden en smeken en onder dankzegging.

Wanneer? In alles, onder alle omstandigheden. Je bezorgd maken is zonde! En opent de deur voor allerlei kwalen. We moeten op God vertrouwen en het aan Hem overlaten èn erover strijden in gebed.

Waarvoor? Dan zal de vrede van God over ons komen i.p.v. de stress en kunnen we in rust genieten van wat God ons geeft en zien hoe Hij zorgt.

Waartoe? Zodat ons vertrouwen alleen maar groeit, als we Hem niet voor de voeten lopen en we kunnen zien hoe Hij zijn wonderen in ons leven kan verrichten. Het betekent niet dat we lui achterover kunnen gaan zitten, maar juist datgene wat we nodig hebben, in gebed, bij Hem brengen. Een uitdaging voor vandaag?

Gebed: Dank U wel, Heer, dat U al weet wat we nodig hebben, voordat we het U vragen, maar dat U er juist voor gekozen hebt, om ons gebed te gebruiken om ons te laten ontvangen. Ik zie uit naar wat U gaat doen in iedere omstandigheid, waarin de wereld zich bezorgd maakt en in de stress schiet en ik U mag vragen de dingen op te lossen en U dat dan ook doet. Dank U voor al de wonderen in ons leven. amen.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Arie de Paauw

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.