De Wet van de Geest

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

De wet van de Geest die in Christus Jezus leven brengt, heeft u bevrijd van de wet van de zonde en de dood.Romeinen 8:2

Wie? De wet van de Geest die in Christus Jezus leven brengt.

Wat? Heeft ons bevrijd van de wet van de zonde en de dood.

Waar? Aan het kruis, waar Jezus plaatsvervangend voor ons stierf.

Waarom? Omdat het Gods wil is dat we vrij zullen zijn. Ook van de knellende banden van de wet, die ons telkens veroordeeld, maar er is geen veroordeling als we in Christus Jezus zijn (vers1)

Wanneer? Als we in Christus Jezus zijn, dus onze zonden beleden hebben, ons leven aan Hem hebben gegeven, gekocht en betaald zijn met Zijn dierbaar bloed.

Waarvoor? De wet veroordeelt ons steeds, omdat we nooit aan die eis kunnen voldoen. Maar de wet van de Geest, helpt ons juist om vanuit liefde tot God de juiste dingen te doen en na te laten. De genade geeft ons geen vrijbrief voor een losbandig leven, maar juist een leven in vrijheid, door de Geest.

Waartoe? Wanneer de Geest in ons woont, wij vervuld zijn met Hem en Hem de teugels in handen geven, kunnen wij een Gode welgevallig leven leiden en als wij dan in zonde vallen, moeten we daar niet in blijven liggen, maar die meteen belijden (1Joh. 2:1)

Gebed: Opnieuw, Here Jezus, dank ik U voor uw offer aan het kruis en ik kan U daar nooit genoeg voor danken. ik dank U dat ons vrij maakte van de knellende banden van de wet en een nieuwe wet in ons binnenste schreef. Dank U, heilige Geest, dat U in mij woont en mij helpt om naar die wet te leven, de wet van de volmaakte liefde tot U, de Vader en de mensen om mij heen.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Arie de Paauw

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.