Gods weg is de beste

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Want zo hoog als de hemel is boven de aarde, zo ver gaan mijn wegen jullie wegen te boven, en mijn plannen jullie plannen.Jesaja 55:9

Wie? De Here God, de Eeuwige, van oudsher onwankelbaar dezelfde

Wat? Zijn wegen gaan onze wegen te boven en zijn plannen onze plannen

Waar? Overal, zijn wegen en plannen met ons leven

Waarom? Hij overziet het hele plaatje, alle verbanden, alle ins en outs, wij slechts wat wij in beperkte mate kunnen zien.

Wanneer? Altijd en overal, de vraag is aan ons, willen wij ons daaronder stellen?

Waarvoor? Als je dit proclameert over je leven, belijd je dat Hij dus Heer over je leven is en je kan en mag leiden in elke situatie.

Waartoe? Om te groeien en vertrouwen op Hem. Zeker weten dat Zijn wegen en plannen altijd beter zijn dan dat de onze zijn, zonder te vervallen in fatalisme. Je moet wel weten dat hetgeen je overkomt ook van God komt en niet dat je er zelf deuren voor open hebt gezet. Vraag daarom altijd : Is dit van U?

Gebed: Dank U, Heer, dat ik mag weten, dat Uw wegen en plannen met mij hoger zijn, dan dat ikzelf in gedachten heb. dank U dat ik U volledig kan vertrouwen, want U heeft het beste met mij voor. Ik hou van U en wijd mij opnieuw aan U toe. Ga Uw gang in mijn leven.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Arie de Paauw

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.