Uit je mond

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Laat geen vuile taal over uw lippen komen, maar alleen goede en waar nodig opbouwende woorden, die goeddoen aan wie ze hoort.Efeziers 4:29

Wie? Wij, Christenen, die anders zijn dan de mensen uit de wereld, omdat we Christus hebben leren kennen <vers 20>

Wat? Moeten opletten op wat we spreken, geen vuile, onnutte taal, maar goede en opbouwende woorden.

Waar? Overal en ik elke situatie.

Waarom? Omdat wij anders zijn, juist het verschil kunnen maken. Seksualiteit is iets heel moois, wat God aan hen die elkaar liefhebben, gegeven heeft, binnen het huwelijk. Daar moeten we dus ook hoog over opgeven en dat valt niet altijd mee… Maar ook roddelen over anderen valt hier onder.

Wanneer? Wanneer anderen negatief over iemand spreken, spreken wij positief, waar anderen vuile moppen vertellen, gaan wij weg, of doen in ieder geval niet mee. Vloeken doen we zo wie zo niet en als het om ons heen gebeurt doen we er iets tegen.

Waarvoor? Dit hele stukje gaat juist over het feit dat wij het verschil kunnen maken, door geheel anders te zijn. Het geeft aan wat we vroeger deden, maar nu moeten doen, door de kracht die God ons geeft. Dat vraagt wel bekering en verandering van denken.

Waartoe? Zodat wij juist de mensen om ons heen zullen beïnvloeden i.p.v. dat zij ons beïnvloeden.Doe jij mee met het Totally Different zijn?

Gebed: Heer, ik belijd U dat ik vaak verkeerde taal gebruik en mopjes vertel, die niet passen in Uw Koninkrijk. Ik wil ook mijn mond en tong aan U overgeven, opdat de woorden die ik spreek zegen zullen brengen. Ik wil de mensen om mij heen laten zien dat ik geheel anders ben, omdat Jezus in mij woont. Dank U, dat U mij gaat helpen. In Jezus Naam.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Arie de Paauw

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.