Wiens keuze?

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Hij zegt immers tegen Mozes: ‘Ik ben barmhartig voor wie ik barmhartig wil zijn, ik schenk genade aan wie ik genade wil schenken.’ Alles hangt dus af van God en zijn barmhartigheid, niet van de wil of de inspanning van de mens.Romeinen 9:15-16

Wie? De Here God, de God van Abraham, Isak en Jacob

Wat? Is barmhartig en genadig voor wie Hij dat wil zijn.

Waar? Op de troon der genade

Waarom? Omdat Hij van ons mensen houdt en niet wil dat er ook maar eentje verloren gaat (2Petr.3:9)

Wanneer? Wanneer wij ons tot Hem keren en in geloof die genade aannemen.

Waarvoor? Wij hoeven het niet te verdienen met het houden van de wet, of met goede werken, het is allemaal betaald door de Here Jezus, in zoverre hangt het dus volledig af van Hem.

Waartoe? Deze tekst is zo vaak misbruikt, alsof God een God zou zijn die mensen verwerpt en bij willekeur mensen kiest. Het heeft dan ook velen bij God weggehouden en men heeft zich het heil niet durven toeeigenen. Maar Paulus laat hier juist de grootheid van Gods genade zien, dat we het niet hoeven te verdienen, maar krijgen om niet. De enige manier om het te krijgen is door te geloven. Geloven is een werkwoord dus is het een keuze van je hart om het te gaan doen en Hij wil je daarbij helpen.

Gebed: Dank U, Vader, dat U mij U genade geschonken heeft, dat het niet afhangt van hoe goed ik wel of niet mijn best doe, maar dat ik het van U ontvang, door het volbrachte werk van de Here Jezus op Golgotha. Ik aanvaard Uw dood Here Jezus als betaling voor mijn zonden, waardoor ik mag weten een kind van God te zijn en voor eeuwig vrij van de straf. Halleluja, ik prijs Uw grote Naam.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Arie de Paauw

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.