Energie aangesloten?

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Want God, de HEER, is een zon en een schild. Genade en glorie schenkt de HEER, zijn weldaden weigert hij niet aan wie onbevangen op weg gaan.Psalmen 84:12

Wie? God, de HERE, de Getrouwe en Waarachtige.

Wat? Is een zon en schild. Hij geeft licht en warmte en beschermt ons, Hij schenkt ons genade en eer.

Waar? Op onze reis naar de hemel, Psalm 84 is een pelgrimslied, wat men zong op weg naar Jeruzalem om in de tempel feest te vieren.

Waarom? Omdat op onze reis we vaak moeiten en problemen tegen komen, die ons er van proberen af te houden onze eindbestemming te bereiken. Maar de HERE God schenkt ons Zijn weldaden.

Wanneer? Wanneer wij onbevangen onze weg gaan, andere vertalingen geven: onberispelijk wandelen. Er is dus wel een voorwaarde aan verbonden. Onberispelijk wandelen is haast onmogelijk, maar het betekent ook, dat onze zonden zijn weggewassen door Jezus bloed, daadoor zijn wij weer onberispelijk voor God en het geeft ook onze hartsgesteldheid aan. Namenlijk dat wij niet te berispen zijn, het dus in ieder geval goed proberen te doen.

Waarvoor? Om de eindstreep te behalen, eeuwig te zijn in het heiligdom bij God. Dat kunnen we alleen door genade, maar wel in afhankelijkheid van Hem.

Waartoe? Op onze pelgrimsreis reizen velen met ons mee, die mogen we met deze woorden bemoedigen en en aansporen en een voorbeeld voor hen zijn, die nog niet op weg zijn gegaan. Als de HERE zelf ons beschermt en ons warmte en licht geeft, door Zijn Geest, dan moet het goed komen toch? Blijf aangesloten op die Licht en Warmtebron.

Gebed:

Want God, de HEER’, zo goed, zo mild,

Is ’t allen tijd een zon en schild.

Hij zal genaad’ en ere geven;

Hij zal hun ’t goede niet in nood

Onthouden, zelfs niet in de dood,

Die in oprechtheid voor Hem leven.

Welzalig, HEER’, die op U bouwt,

En zich geheel aan U vertrouwt.

(Ps. 84:6 berijmd 1773)

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Arie de Paauw

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.