Onzichtbare dingen

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

De geringe last die we tijdelijk te dragen hebben, brengt ons een eeuwige luister, die alles omvat en alles overtreft. Wij richten ons niet op de zichtbare dingen maar op de onzichtbare, want de zichtbare dingen zijn tijdelijk, de onzichtbare eeuwig.2 Korintiers 4:17-18

Wie? Wij, de gelovigen, toegewijd aan de Here Jezus.

Wat? Richten ons niet op de zichtbare, maar op de onzichtbare dingen.

Waar? In ons leven, wij richten ons op de dingen die eeuwigheidswaarde hebben.

Waarom? De zichtbare dingen zijn tijdelijk, de onzichtbare voor eeuwig.

Wanneer? Altijd en overal, dat wil niet zeggen dat we zweverig moeten zijn, maar dat we de prioriteiten in ons leven zullen moeten kennen.

Waarvoor? Maar al te vaak richten we ons op het materiële, terwijl dat zo vergankelijk is. Maar richten we ons op het geestelijke en laten we ons in alles leiden door de heilige Geest, dan zijn we bezig met de dingen die onvergankelijk zijn.

Waartoe? Om zo te kunnen leven, hebben we een vernieuwing van ons denken nodig. De geringe last die we soms te dragen hebben maakt ons sterker om ons die luister te brengen die alles omvat en alles overtreft. Maar ook dat is een keuze van onze wil. Waar kiezen we voor?

Gebed: Heer, er is nog zoveel meer dan de dagelijkse dingen die ons zo vaak in beslag nemen en onze aandacht opeisen. Ik bid dat U mij, door uw heilige Geest meer en meer laat zien, war de prioriteiten liggen, zodat ik mij meer en meer kan richten op het geestelijke, het onzichtbare. In Jezus Naam.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Arie de Paauw

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.