Eet smakelijk

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Alles wat God geschapen heeft is goed. Niets hoeft te worden verworpen als het onder dank wordt aangenomen, want het is geheiligd door het woord van God en door het gebed.1 Timoteus 4:4-5

Wie? De HERE God, de Schepper van hemel en aarde.

Wat? Heeft alles geschapen (geen discussie mogelijk;) en wat Hij geschapen heeft is goed en mag onder dankzegging aangenomen worden.

Waar? Het gaat hier in het bijzonder over voedsel, de Joden wilden de christenen uit de heiden de spijswetten opleggen.

Waarom? Niet wat de mond ingaat, maar wat de mond uitgaat, maakt de mens onrein. (Mat.15:11)

Wanneer? Wanneer we eten en drinken. Is het misschien op grond van deze tekst dat er in traditionele kringen traditie getrouw altijd wordt geëindigd met bijbel lezen en dankgebed? Ons voedsel is dan geheiligd door het Woord en het gebed. Iets om eens bij stil te staan?

Waarvoor? Het al of niet eten van dingen kan best belangrijk zijn en de spijswetten uit het Oude Testament zijn, zo is door onderzoek gebleken, uitermate gezond. Het is echter geen weg om behouden te worden en ook niet om een strijdpunt van te maken en anderen op te veroordelen.

Waartoe? Dat geldt ook voor andere wetten uit het Oude Testament, zoals het houden van de shabbath. Doe je dat is het goed, doe je dat niet, niet minder. Het gaat immers om onze relatie met God, door de Here Jezus, dat is het enige dat telt!

Gebed: Dank U, hemelse Vader, dat U alles geschapen hebt en dat het goed is. Dank U dat we de hemel niet hoeven verdienen door het houden van geboden, maar alleen krijgen als we in U geloven, uit genade. Wat bent U toch geweldig groot. En wat is geloven in U toch ontzettend rijk!

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Arie de Paauw

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.