Sociaal

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Spreek voor hen die weerloos zijn, bescherm het recht van de vertrapten. Spreek, oordeel rechtvaardig, geef de armen en behoeftigen hun recht.Spreuken 31:8-9

Wie? Wij, gelovigen, die discipelen van de Here Jezus willen zijn.

Wat? Zullen spreken voor hen die weerloos zijn, het recht van de vertrapten beschermen,rechtvaardig oordelen en de armen en behoeftigen hun recht geven.

Waar? In Iedere situatie waar we dat tegenkomen, zullen ook wij, of moet ik zeggen juìst wij, stelling moeten nemen.

Waarom? Omdat ook dat in het koninkrijk van God past, omzien naar elkaar en met name met hen die het minder hebben.

Wanneer? Je kunt misschien beter vragen, wanneer niet? Overal om ons heen is onrecht en wordt de zwakkere geweld aangedaan. Als hier gesproken wordt over weerlozen, dan denk ik meteen aan die duizenden baby’s die geaborteerd zijn in ons land…..

Waarvoor? Wanneer wij willen leven naar de regels van Gods Koninkrijk dan zullen we daar ook naar moeten handelen. Want het koninkrijk van God bestaat uit rechtvaarigheid, vrede en blijdschap (Rom.14:17)

Waartoe? Ook de Here Jezus bekommerde zich om het verschopte en het vertrapte, dus zullen ook wij dat moeten doen. De vraag is, hoe gaan we dat doen met elkaar?

Gebed: Vader, opent U mijn ogen voor hen die mijn hulp nodig hebben vandaag en geef me mogelijkheden om te helpen waar ik kan, omdat ik wil dienen naar de regels van Uw Koninkrijk.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Arie de Paauw

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.