Geen andere Naam

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Jezus is de steen die door u, de bouwlieden, vol verachting is weggeworpen, maar die nu de hoeksteen geworden is. Door niemand anders kunnen wij worden gered, want zijn naam is de enige op aarde die de mens redding biedt.Handelingen 4:11-12

Wie? Wij, mensen, van nature onder de zonde, ons loon: de dood

Wat? Kunnen door niemand anders worden gered, dan door Jezus, want Zijn Naam is de enige die redding biedt.

Waar? In het oordeel, want het is de mens gegeven eenmaal te sterven en daarna het oordeel.

Waarom? Omdat alle mensen, dus ik en u/jij gezondigd hebben en daardoor de heerlijkheid van God missen, want het loon van de zonde is de dood.

Wanneer? Maar, wanneer wij Jezus aannemen als onze Redder en Verlosser, zijn wij gered. Hij die verworpen is, vol verachting, is de hoeksteen geworden.

Waarvoor? In de NBG staat door wie wij moeten behouden worden. Het is inderdaad een moeten, anders ga je voor eeuwig verloren. En er is maar één Naam, die Naam die ons zo dierbaar is, die doet wat het betekent: Yeshua, God redt. En het enige is, dat we ons in geloof aan Hem over mogen geven.

Waartoe? Om het eeuwige leven te ontvangen. Sommigen vinden dat te nauw, alleen maar door Jezus gered, maar het is juist ontzetten wijd: Hij spreidde zijn armen en stierf voor jou en mij. Om het te kunnen ontvangen, hoef je alleen maar in Hem te geloven. Dat is zo eenvoudig, maar zo rijk. Dat gun je dantoch ook iedereen?

Gebed: Dank U, Here Jezus dat U ervoor koos om verworpen en veracht te worden, zodat wij geaccepteerd en geëerd kunnen zijn. Dank U voor Uw offer aan het kruis, dank U, dat het eigenlijk zo kinderlijk eenvoudig is om gered te worden, dank u dat U deed, wat Uw Naam betekent. Dank U voor Uw redding. ‘Die Naam is naar waarheid, mijn Jezus ook waard, want Hij kwam om zalig te maken op aard. Zo lief had Hij zondaars, dat Hij voor hen stierf. genade bij God, door Zijn zoenbloed verwierf. Ken jij, ken jij, die Naam nog niet, die Naam draagt mijn Heiland, mijn lust en mijn lied!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.