Lijden

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Naakt ben ik uit de schoot van mijn moeder gekomen en naakt zal ik in haar schoot terugkeren. De HEER heeft gegeven, de HEER heeft genomen, de naam van de HEER zij geprezen.’Job 1:21

Wie? Job

Wat? Is naakt uit de schoot van zijn moeder gekomen en zal ook naakt in het graf gaan.

Waar? In het boek Job.

Waarom? Wij hebben niets als we op aarde komen en kunnen ook niets mee terug nemen.

Wanneer? Wanneer wij sterven. Al onze aardse bezittingen zijn ijdel wat dat aangaat.

Waarvoor? Alles ontvangen we van de Here, in bruikleen, we mogen met onze talenten aan de slag gaan.

Waartoe? Deze tekst is zo vaak misbruikt als valse troost. Alsof ook het kwaad van de Here God zou komen. Maar als we de geschiedenis lezen, zien we dat het niet van God komt maar van de boze. Wanneer onze situatie op wat voor manier verandert, is het goed om de Here te zoeken en aan Hem te vragen wat daarvan de oorzaak is. Satan kan je niet zomaar slaan, er moet ergens een open deur zijn. Bij Job was dat angst. Lees Job 3:25 Vraag openbaring aan God en dat mensen voor je bidden, zodat die deur gesloten kan worden. Berusting is niet bijbels, het is gelijk aan het fatalisme van de Islam. Het feit dat God alles doet medewerken te goede, hoeft nog te betekenen dat alles dan ook van Hem afkomt.

Gebed: Heer, laat mij zien wat er tussen U en mij instaat, wat oorzaak kan zijn van mijn verslechterde situatie <vul zelf maar in> Ik wil luisteren naar Uw stem en doen wat U van mij vraagt. Dank U, dat U een liefdevolle Vader bent, die van mij houdt en voor mij zorgt. In Jezus Naam.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.