Ongehoorzaam?

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Jezus reageerde hierop met de volgende woorden: Waarachtig, ik verzeker u: de Zoon kan niets uit zichzelf doen, hij kan alleen doen wat hij de Vader ziet doen; en wat de Vader doet, dat doet de Zoon op dezelfde manier.Johannes 5:19

Wie? De Zoon, de Here Jezus Christus.

Wat? Kan niets uit zichzelf <Willebrord vertaling: in eigen kracht> Hij kan alleen doen, wat de Vader ook doet.

Waar? Tijdens Zijn verblijf op aarde.

Waarom?

Hoewel Jezus voluit God is, was Hij op aarde als mens. De wonderen en tekenen die Hij deed, kon Hij alleen maar in afhankelijkheid van de Vader en in de kracht van de heilige Geest doen.

Wanneer? Zo’n 2000 jaar geleden. Nu zit Hij aan de rechterhand van God en is het Hoofd van de gemeente, wij, zijn lichaam, moeten nu dus doen wat Hij deed. (Joh. 14:12

Waarvoor? Het verhaal in deze pericoop gaat over de genezing van de man in Bethesda, die 38 jaar ziek was en op de shabbath genezen werd. Dat was tegen het zere been van de religieuze geesten van die tijd en daarom stelden ze Hem de vraag waarom Hij het op de shabbath deed. De Here Jezus geeft hen dan dit antwoord. Zijn Vader werkt op shabbath, dus Hij ook.

Waartoe? Ook wij moeten leren dat bewogenheid voor regels gaat, het feit dat iemand genezen is, was voor die mensen minder belangrijk dan dat het op shabbath gebeurd was. Regels en wetten zijn goed, maar ze mogen nooit de hulp aan mensen in nood in de weg staan. Ook wij moeten handelen naar de geest en niet naar de letter.

Gebed: Lieve Vader in de hemel, dank U wel, dat U nog steeds dezelfde bent en dat Uw bewogenheid met mensen niet veranderd is. Help ons, Here om te zien, waar we kunnen helpen aan de mensen om ons heen die in nood zijn en leer ons in te zien dat bewogenheid voor regels gaat. Zoals de Here Jezus dat ook deed.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.