Leeg gepraat

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Luister niet naar zinloos en leeg gezwets, want het voert steeds verder van God weg.2 Timoteus 2:16

Wie? Paulus aan Timotheus en ook aan ons.

Wat? Moeten niet luisteren naar zinloos en leeg gezwets, niet in discussie gaan.

Waar? In de gemeente, maar eigenlijk overal.

Waarom? Omdat Het steeds verder van God wegvoert en dus ook nog gevaarlijk is. Een gezegde luidt: hete hoofden, koude harten.

Wanneer? Wanneer mensen je aanvallen op je geloof, wat nu wel of niet waar is wat in de Bijbel staat etc. Het gaat hier met name om dwaalleraren.

Waarvoor? Discussie helpt niet en je hoeft niet naar alles te luisteren, het kan als een gif in je binnenste plaatsnemen en alles verwoesten.

Waartoe? Je kunt beter getuigen wie de Here Jezus voor jou is en wat Hij voor jou gedaan heeft, dat getuigenis kan niemand omheen, want het is jouw ervaring, krachtig gemaakt door de heilige Geest.

Gebed: Hemelse Vader, ik bid dat U mijn ogen opent voor wat wel en niet belangrijk is om naar te luisteren en mogelijkheden geeft om van U, Here Jezus, te getuigen, wie U bent en wat U in mijn leven gedaan heeft. Vul mij ook daartoe weer vandaag met Uw heilige Geest, in Jezus Naam. Amen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.